Alles over voeding en gezondheid

Tips

Welke wijn past bij welk gerecht?

Het is belangrijk op te merken dat het combineren van witte wijn en spijs een kunst is en geen wetenschap. Er zijn hier geen vaste regels, maar richtlijnen. De echt succesvolle paren zijn vaak degenen die alle regels overtreden. Unieke combinaties van droge witte wijn en eten worden mogelijk gemaakt door de natuurlijke synergie tussen de twee. Er zijn veel factoren die bijdragen aan een succesvolle combinatie van wijn en eten. De belangrijkste factor is de stijl van de wijn en het soort eten. Er zijn twee hoofdstijlen van witte wijn: droog en zoet. Deze zijn niet te verwarren met de zoetheid van de wijn, wat een apart punt is. Droge witte wijnen zijn fris en zuiver van smaak. Ze bevatten na de fermentatie geen restsuiker of zoetheid meer.

Witte wijnen bij rundvlees-, varkens- of lamsgerechten

Droge witte wijn past uitstekend bij rund-, varken- of lamsgerechten. Een witte wijn met een lager alcoholgehalte zal de smaak van het vlees niet overheersen. Houd je meer van een droge witte wijn en wil je geen dure fles aanschaffen, zoek dan naar Sauvignon Blanc. De lichte zuurgraad en fruitige smaken van de druif kunnen een verscheidenheid aan voedsel aanvullen zonder zwaardere smaken te overheersen. Hier zijn enkele voorbeelden van combinaties van eten en wijn: Rundvlees: Probeer een lichtere witte wijn bij uw maaltijd om te voorkomen dat de smaak van het vlees te sterk wordt. Probeer een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc. Beef Stew: Combineer met een medium-bodied rode wijn zoals Cabernet Sauvignon, Merlot of Pinot Noir.

Tips voor het combineren van wijn en kaas

Droge witte wijn is een uitstekende drankkeuze als u op zoek bent naar een kaasplankje! De frisse, zuivere smaak van droge witte wijn complimenteert de gedurfde smaken die in veel kazen te vinden zijn. Wanneer je een kaas en een glas wijn kiest, wil je er zeker van zijn dat de smaken goed bij elkaar passen. Om uw kaas- en wijnarrangement naar een hoger niveau te tillen. Kies een wijn die past bij het type kaas. De eerste stap bij het selecteren van een wijn voor uw kaasplank is het overwegen van het soort kaas dat u serveert. Verschillende kazen hebben verschillende smaken en texturen, dus u wilt graag een wijn selecteren die past bij de kaas die u serveert.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *