Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Je hoeft niet Aziatisch te zijn om kurkuma te nemen

Het zijn niet alleen de mensen die in Zuidoost-Azië wonen die tegenwoordig kurkuma gebruiken. Zelfs aan de westkant van de wereld consumeren mensen dit soort voedingssupplementen. Het is een kruid dat kan bijdragen aan de smaak van voedsel en maaltijden voedzamer kan maken. Op zichzelf heeft het een bittere en enigszins aardse smaak. Wanneer het wordt gemengd met voedsel of dranken, kan het nuttig blijken te zijn. Waar je ook bent, je hebt er toegang toe, want er zijn populaire en bescheiden handelaren over de hele wereld die het verkopen. Ze komen in grote of kleine pillen, zakjes poeder en zelfs rauw als plantvorm.

Een kruid voor de gezondheid

Er zijn veel experts die zouden zeggen dat het een zeer veelzijdig soort voedingssupplement is. Als u de Kurkumaspecialist bij u in de buurt kunt vinden, zal hij of zij u waarschijnlijk vertellen over de voordelen van het consumeren van wat. Welnu, het heeft curcumine, een chemische verbinding in kurkuma waarvan is vastgesteld dat het een breed scala aan gezondheidsvoordelen biedt. Het consumeren van sommige zou positieve effecten hebben, zoals verlichting van ontstekingen, snellere wondgenezing, eliminatie van bacteriën en leverbehandeling. Dus met deze specerij kun je jezelf helpen problemen zoals artritis, postoperatieve stress en ook het toxische effect van langdurige inname van medicijnen te overwinnen.

Je kunt het overal mee naartoe nemen

Het mooie van kurkuma is dat ze, hoe ze ook worden verkocht, gemakkelijk te dragen en te consumeren zijn. Pillen kunnen via de mond worden ingenomen en u kunt het poeder mengen met water en andere soorten dranken. Je zou het zelfs kunnen toevoegen aan maaltijden om ze lekkerder te maken of een sterke maar uitstekende geur te hebben. De capsules worden meestal in flessen verkocht, terwijl de poedervorm in zakken wordt verdeeld. Het meeste gewicht dat je zou moeten dragen bij het kopen van zo’n ding is ook 1 kilogram. Dat komt omdat mensen die dit nemen maar een paar milligram per dag hebben. Volgens deskundigen zouden mensen sowieso niet meer dan 8 gram moeten nemen. Het is dus erg draagbaar en het is de moeite waard om in de buurt te hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *