Alles over voeding en gezondheid

Tips

Wat zit er in een praline?

Ieder heeft weleens een praline geproefd en de zoetekauwen onder ons wellicht wel meer dan een. Er zijn zoveel unieke smaken pralines, dat je jezelf soms wel eens afvraagt wat er allemaal in een praline zit. Chocolade kan namelijk met zoveel verschillende smaken worden gecombineerd. In dit blog gaan we langs de meest gebruikte type vullingen en welke smaak dit geeft. Wanneer je de volgende keer pralines eet, weet je zo wat je nu aan het proeven bent.

Hazelnoten en amandelen

Een erg lekkere vulling is een praline met hazelnoten en amandelen. Deze vulling staat bovenaan het lijstje van veel liefhebbers. De hazelnoten kunnen worden gemengd met chocolade voor een zachte vulling gecombineerd met een crunchy nootjes ertussen of kunnen volledig uit gemalen noten bestaan.

Ganache met alchol

De pralines met alcohol erin zijn ook een echte smaakbeleving. Een ganache is een mengsel van veelal slagroom en chocolade. Hierdoor ontstaat een heerlijke chocolade vulling die goed kan worden gecombineerd met verschillende smaken zoals  alcohol en aroma’s. Deze pralines hebben veelal een sterke smaak en romige, zachte bite.

Marsepein

De praline met marsepein vulling weet je er waarschijnlijk wel tussenuit te halen. Marsepein is een melange van amandelen en suiker. De marsepein heeft een wat dikkere vaste, maar zachte structuur en dit voel je direct wanneer je de praline eet. Marsepein wordt ook vaak gecombineerd met een andere smaak zoals cranberry’s en pistache.

Vloeibare crème

De praline kan ook een vloeibare crème bevatten. Dit wordt gemaakt door het mengen van fondant suiker met fijne kristallen. De vloeibare crème wordt vaak gemengd met allemaal zoete smaken van fruit zoals aardbei, kersen en citroen.

Karamel

Deze combinatie met chocolade is niet alleen in pralines te vinden. De gemiddelde chocobar kan namelijk niet zonder. Karamel en chocolade is zo’n combinatie die haast niet zonder elkaar kunnen. De praline met karamel is heerlijk, maar wat ons betreft wel wat gewoontjes vergeleken de andere smaken die er te vinden zijn.

Advokaat

De laatste vulling die we benoemen is Advokaat. De combinatie van eidooiers, suiker en alcohol is niet alleen een klassieker in elk bejaarden tehuis, maar ook in een doosje pralines mag deze niet ontbreken.

De lekkerste pralines van België

Dat zijn vrijwel alle bekende vullingen die in pralines te vinden zijn. Uiteraard zijn de combinaties bijna eindeloos en zijn er vast een aantal die niet in deze blog staan. Heb je trek gekregen na het lezen van dit blog. Proef dan een van de lekkerste pralines van België bij Gust Royal. Een ruim assortiment aan pralines voor de zakelijke als de particuliere markt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *