Alles over voeding en gezondheid

Tips

3 redenen waarom je moet beginnen met meal preppen

Misschien heb je het wel al eens gehoord, namelijk mealpreppen, het van te voren maken van je ontbijt, middag, en/of avondeten. De een doet dit allemaal op een dag en de ander verdeelt de week door twee. De mensen die dit al doen, zijn er zeker over te spreken, waardoor het je misschien wel nieuwsgierig maakt. Hier heb je drie goede redenen om te beginnen met mealpreppen.

Je bespaart tijd

In plaats van tijd te verspillen aan het uitzoeken van wat je moet koken, of dat je afhaalmaaltijden moet bestellen, zorgt meal prepping ervoor dat je altijd een kleine maaltijd hebt die geduldig op je wacht tijdens je lunchpauze of wanneer je thuiskomt. Want geef nou eens toe, heb je echt zin om te gaan koken nadat je vermoeid thuiskomt van je werk, of wil je liever wat eten bestellen en lekker lui op de bank liggen? Als je jouw eten van te voren al gemaakt hebt, hoef je het alleen maar op te warmen, en geloof mij, dat is zelfs nog sneller dan eten bestellen.

Je creƫert een betere relatie met eten

Wanneer je begint met meal prepping leer je meer over voeding en hoe je voedsel kunt behandelen voor wat het is: energie en voedingsstoffen. Je leert alleen eten als je honger hebt in plaats van overhaaste onverstandige beslissingen te nemen. Daarbij kan je op jouw uitgekozen moment beslissen wat je gaat koken en eten voor de rest van de week. Hierdoor weet je welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en of dit gezond is of niet.

Je bespaart geld

Gezond eten heeft de neiging om een slechte reputatie te krijgen omdat het te duur is. Maar het bereiden van maaltijden bespaart geld omdat je ingrediƫnten in meervoud kunt kopen, extra voedsel kunt invriezen voor later, en vooral, minder geld kunt uitgeven aan uit eten gaan, of eten bestellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *