Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid

Hoe verbeter je de gezondheidszorg?

De gezondheidszorg is ongetwijfeld een sector die innovatie nodig heeft. Zorgaanbieders, life sciences-bedrijven en de overheid worden geconfronteerd met stijgende kosten en inconsistente resultaten. Ze werken aan het verbeteren van de zorg- en gezondheidsresultaten, terwijl ze ook de uitgaven verminderen. Dit brengt dus de vraag met zich mee. Welke zorginnovatie zal de komende decennia de zorg helpen transformeren? Er zijn verschillende soorten innovatie die de zorg beter en goedkoper kunnen maken. Men verandert de manier waarop consumenten gezondheidszorg kopen en gebruiken. Een ander gebruikt technologie om nieuwe producten en behandelingen te ontwikkelen of anderszins de zorg te verbeteren. Laten we nu beide onderzoeken.

Consumentgericht

Innovaties in de levering van gezondheidszorg kunnen leiden tot effectievere, gemakkelijkere en goedkopere behandelingen voor de hedendaagse, door tijd gestresste en steeds mondiger wordende zorgconsumenten. Een gezondheidsplan kan bijvoorbeeld consumenten betrekken bij het dienstverleningsproces door kosteneffectieve verzekeringen met een hoog eigen risico aan te bieden, waardoor leden meer controle kunnen krijgen over hun persoonlijke uitgaven voor gezondheidszorg. Of een zorgverlener kan zich richten op het gebruiksvriendelijker worden. Meer hierover lees je op Essenburgh. Patiënten zijn immers net als andere consumenten. Ze willen niet alleen goede productkwaliteit tegen een goede prijs, maar ook gebruiksgemak. Zo moeten de meeste mensen in sommige Europese landen gemiddeld drie weken wachten op een afspraak en, als ze komen opdagen, 30 minuten om een ​​dokter te zien. Sterker nog, ze moeten vaak van de ene faciliteit naar de andere reizen voor behandeling, vooral in het geval van chronische ziekten waarbij meerdere medische disciplines betrokken zijn.

Technologie

Diagnostische methoden, nieuwe medicijnen, medicijn afgiftesystemen en medische hulpmiddelen bieden de hoop op een betere behandeling en zorg die minder kostbaar, storend en pijnlijk is. Zo kunnen geïmplanteerde sensoren patiënten helpen hun ziekten beter te monitoren. Innovaties die informatie in het zorgsysteem met elkaar verbinden, kunnen zowel de kwaliteit enorm verbeteren als de kosten verlagen, bijvoorbeeld door de verschillende zorgverleners van een patiënt op de hoogte te houden en zo fouten te verminderen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *