Alles over voeding en gezondheid

Tips

Voeding voor honden: wat koop je wel en niet?

Je hond heeft net als jij waarschijnlijk een bepaalde voorkeur voor eten. Soms kunnen dit ongezonde dingen zijn, maar sommige honden houden juist ook heel erg van gezond hondenvoer. Ook binnen de hondenvoer sector zijn er zoveel verschillende dingen op de markt, dat veel mensen niet meer goed weten wat ze nu wel en niet moeten kopen.

Heeft je hond last van allergieën?

Als je hond last heeft van allergieën dan is het verstandig om het bewerkte hondenvoer te laten staan. In de supermarkt vind je veel zwaar bewerkte vormen van hondenvoer. Ook zijn het vaak de snoepjes en de snacks voor honden de meeste toevoegingen bevatten. Je kan beter voor hypoallergeen hondenvoer gaan, zoals het hondenvoer van Grubs, zodat je er zeker van bent dat je hond 100% natuurlijke stoffen binnen krijgt. 

Moet je hond wat afvallen?

Als je hond iets te zwaar is, kun je het volvette hondenvoer beter laten staan. Ga in dit geval voor voeding met een hoger eiwitgehalte, zodat je hond wel genoeg vulling binnenkrijgt. Voer met een laag vetgehalte is dan dus ook een betere optie. Daarnaast kun je wederom de snacks en snoepjes beter laten staan als je wil dat je hond wat gewicht verliest.

Wil je een ander soort dieet?

Net als wij hebben honden soms ook behoefte aan een ander dieet. Merk je dat je hond zijn gebruikelijke voer ineens niet meer zo graag eet, experimenteer dan gewoon met wat andere soorten hondenvoer. Wellicht is de smaak van je hond wat verandert, en vindt hij of zij ineens een ander soort voer lekkerder. Daarnaast kan je ook je hond een wat gezonder dieet aanmeten door minder bewerkte producten voor te schotelen. In principe kan je hond best wel wat hebben qua voeding, maar zoek van te voren wel goed uit wat honden allemaal wel en niet kunnen eten, want verkeerd voedsel voor je hond kan heel slecht uitpakken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *