Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid Inspiratie Tips

Detoxen naast je drukke baan

Detoxen naast je drukke baan: daarom is het aan te raden
Ben jij van plan om te gaan detoxen naast je drukke baan? Een detox is af en toe zeker noodzakelijk. Dagelijks wordt ons lichaam aan diverse gifstoffen blootgesteld. Deze microdeeltjes bereiken ons via ons eten en drinken, maar ook via de lucht en onze huid. Al deze deeltjes worden door je lichaam opgeslagen. Je lichaam is goed in staat zichzelf te reinigen, maar kan regelmatig wel wat extra hulp gebruiken. Een regelmatige detox zoals een detox sapkuur kan je lichaam helpen om deze afvalstoffen kwijt te raken. In dit artikel vertellen wij je wat je merkt als je last hebt van gifstoffen in je lichaam, wat een detox sapkuur is en wanneer je het beste kunt gaan detoxen naast je werk.

Symptomen van gifstoffen in je lichaam
Wanneer er diverse gifstoffen in je lichaam zitten, heeft dit een negatief effect op je algehele gezondheid. Zo zorgen gifstoffen ervoor dat je je oververmoeid voelt. Je bent continu moe en futloos en hebt niet meer de energie om leuke dingen te ondernemen. Je kunt ook last hebben van pijn in je spieren en gewrichten. Als je weinig energie hebt, herstelt je lichaam zich minder goed na inspanning. Hierdoor zul je je niet fit voelen en krijg je sneller last van je lichaam. Je kunt te maken hebben met slapeloosheid. Hierdoor slaap je vrij weinig of lukt het je maar niet om in slaap te komen. Hormonale disbalans is tevens een symptoom van een overschot aan gifstoffen. Door gifstoffen raakt deze namelijk uit balans, wat kan zorgen voor depressieve gevoelens, gewichtstoename en vermoeidheid. Je huid wordt slechter en zal er grauw en bleek uitzien. Ook heb je sneller last van pukkels. Gifstoffen in je lichaam kunnen leiden tot hoofdpijn en een slechte concentratie, een lage weerstand en het zorgt ervoor dat je niet kunt afvallen. Bij laatstgenoemde is je lichaam zo druk bezig met de gifstoffen dat het niet meer tot vetverbranding aankomt.

Wat is een detox sapkuur?
Een detox sapkuur is ook wel een detox dieet waarbij je sapjes en smoothies drinkt die bestaan uit groente en fruit. Dit doe je 3, 5 of 7 dagen, waarbij je tussendoor niets eet. Het is erg belangrijk een detox sapkuur goed voor te bereiden en ook weer rustig af te bouwen. Eet niet van de ene op de andere dag niets meer en start ook niet ineens weer met veel eten na je detox. Belangrijk is dat je tijdens een sapkuur voldoende water drinkt. Hierdoor krijgt je lichaam de kans zich optimaal te reinigen en zich van alle gifstoffen te ontdoen.

Wanneer kun je het beste detoxen?
Het beste kun je een detox sapkuur naast je werk inplannen wanneer je het iets rustiger aan kunt doen. Met een detox kuur krijg je namelijk minder energie binnen dan normaal het geval is. Ga niet voor een veeleisende of stressvolle periode, want dit gaat je absoluut niet helpen bij het ontgiften. Doe de detox op een moment dat je weinig lichamelijke activiteiten gaat doen en echt tijd hebt voor jezelf. Denk bijvoorbeeld aan een lang weekend. Het beste kun je beginnen met een 3 daagse sapkuur, als je dit nog nooit hebt gedaan.

Wij wensen je veel succes met detoxen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *