Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Waarom je eigen groenten verbouwen het gezondste en lekkerste is

Zelf je eigen groenten verbouwen is ontzettend lekker en gezond! Veel kennis en ervaring voor tuinieren heb je er niet voor nodig, iedereen kan het leren. Aan het verbouwen van je eigen groenten zitten veel voordelen. Het is namelijk niet alleen duurzaam en biologisch, maar ook nog eens een stuk lekkerder. Daarnaast scheelt het ook in de boodschappen, je verbouwt ze ook zelf.
Omhein je moestuin op een duurzame manier, kijk hiervoor eens bij Adéquat.

Wat heb je nodig?
Om je eigen groenten te verbouwen is het handig om een stukje grond in de tuin te hebben waar je deze kunt kweken. Als je dat niet hebt, kun je de groenten kweken in speciale kweekbakken. Wel is het belangrijk dat de grond minstens 6 uur per dag zonlicht krijgt. Om de moestuinen af te scheiden kun je gebruik maken van kastanje palen, wel zo duurzaam!

Duurzaam en verantwoord
Je kinderen gezond en goed laten eten is belangrijk, hier horen veel groenten bij. Koop je de groenten in de supermarkt? Dan is de kans groot dat er gebruik is gemaakt van verschillende bestrijdingsmiddelen. Door zelf je eigen groente te kweken, kun je er zelf voor kiezen om deze middelen te gebruiken. Natuurlijk is het ook erg leuk om je kinderen mee te laten helpen bij het verbouwen, zo leren ze veel over de groenten!

Verschillende groenten
Er zijn een heleboel lekkere groenten die je kunt kweken in eigen moestuin, en zo heeft iedere groenten een eigen verzorging nodig. Sommige hebben een intensieve verzorging nodig, andere weer totaal niet. Zoek dit dus goed uit voor je de groenten aanschaft. En uiteraard is het belangrijk om groenten te verbouwen die je zelf ook lekker vindt. Als je eenmaal wat meer ervaring hebt, is het leuk om af en toe wisselen met de groenten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *