Alles over voeding en gezondheid

Tips

Stimuleer een gezond dieet

Maaltijden die in het algemeen worden gekookt en thuis worden geconsumeerd, zijn voedzamer en gezonder dan maaltijden die buiten de deur worden gegeten. Dit geldt vooral voor het voedsel dat op een picknick wordt gebracht. Het archetypische beeld van een Picknick Rotterdam toont een rieten mand gevuld met een assortiment van granen, groenten en zuivelproducten. Deze voedingsmiddelen bieden een verscheidenheid aan mineralen, waaronder calcium, vezels en veel vitale vitamines.

Bereid een picknick voor

Een van de beste methoden om controle te houden over het voedsel dat je consumeert tijdens een dagtocht, is door een picknick voor jezelf te bereiden. Als je je aan deze richtlijnen houdt, saboteer je je eetpatroon op geen enkele manier tijdens je heerlijke Picknick Eindhoven. Sandwiches kunnen vetarm beleg hebben, zoals magere ham of rundvlees, evenals garnalen of tonijn die in water zijn verpakt. Vermijd het eten van sandwiches die gevuld zijn met kaas en mayonaise. Neem voldoende vers fruit mee, maar beperk je niet tot appels en peren. Breng in plaats daarvan stukjes meloen mee, evenals plakjes aardbeien en frambozen en verse abrikozen en nectarines of perziken. Vanwege het hoge aantal calorieën dat in chips zit, zou een beter alternatief zijn om gesneden veggiesticks en cherrytomaatjes mee te nemen en aan te bieden met caloriearme dipsauzen zoals salsa of tzatziki.

Vergeet groenten niet

Voedingsmiddelen die traditioneel worden gegeten bij picknicks, zoals chips of sandwiches, bevatten meestal veel geraffineerde koolhydraten. Het verminderen van de hoeveelheid geraffineerde koolhydraten die je consumeert, is een van de meest efficiënte manieren om gewichtsverlies te bereiken. Gezond eten over het algemeen zou een van je primaire doelen moeten zijn. Het is helemaal niet moeilijk om over te stappen van geraffineerde koolhydraten alternatieven naar groenten die geen zetmeel bevatten. Je zou kunnen overwegen om wat groenten in reepjes te snijden en ze allemaal in een luchtdichte bak te doen voordat je eropuit gaat. Sticks met rauwe groenten zijn een heerlijke optie voor borrelhapjes omdat ze zo kunnen worden gegeten of met een verscheidenheid aan dipsauzen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *