Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid

Waarom je moet kiezen voor koolhydraatarm voedsel

Koolhydraten zijn te vinden in de meeste zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen en pasta, maar ook in fruit en zuivelproducten. Het lichaam heeft koolhydraten nodig voor energie, maar wanneer je lichaam niet genoeg koolhydraten binnen krijgt, zal het vet gaan verbranden als brandstof in plaats van suiker. Wanneer dit gebeurt, verlies je in het begin snel gewicht, omdat je lichaam ook het watergewicht en het opgeslagen vet kwijtraakt wanneer het vet begint te verbranden voor energie in plaats van koolhydraten. Dit proces kan je helpen om in de eerste week alleen al 10 pond te verliezen. Zo help je je lichaam om beter te functioneren, waardoor je kunt genieten van alle voordelen die een gezonde levensstijl met zich meebrengt. Het kan echter moeilijk zijn om je favoriete eten zoals pasta op te geven. Gelukkig heb je nu de optie van een koolhydraatarme pasta als gezonder alternatief.

Je gaat afvallen

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom je koolhydraatarm voedsel zou moeten eten, is omdat het veel eiwitten bevat, wat meer vullend is dan koolhydraten. Dit betekent dat je na het eten van een eiwitrijke maaltijd langer een vol gevoel zult hebben dan wanneer je dezelfde hoeveelheid calorieën uit voeding op basis van koolhydraten had gegeten. Eiwit helpt ook om spieren op te bouwen en je stofwisseling op een optimaal niveau te houden. Het werkt ook om je immuunsysteem sterk en gezond te houden en helpt de gezondheid van het hart en de huidskleur te verbeteren. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, omdat het bijzonder moeilijk kan zijn om snacks vol koolhydraten op te geven. Nu heb je gezondere en koolhydraatarme opties voor je favoriete snacks, zoals die verkrijgbaar zijn van zero3.

Je vertraagt ​​het ouder worden

Je dieet zal ook veroudering vertragen. Het koolhydraatarme dieet helpt je te beschermen tegen hartaandoeningen, beroertes, diabetes en kanker. Het kan je ook helpen gewicht te verliezen, wat op zijn beurt kan helpen bij de effecten van veroudering. Het is aangetoond dat een koolhydraatarm dieet helpt om ontstekingen in het lichaam te verminderen, wat een van de belangrijkste redenen is voor huidveroudering. Van een koolhydraatarm dieet is aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel verbetert die gepaard gaat met diabetes, wat kan leiden tot een betere algemene gezondheid van de huid. Het kan ook het lichaamsvet verminderen, vooral rond je buik, waar de meeste mensen last hebben van cellulitis en een losse huid naarmate ze ouder worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *