Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid Tips

Het belang van een fietshelm

Volgens de statistieken over de veiligheid van helmen vermindert het dragen van een helm het risico op hoofdletsel tot 69%. Dit zou een helm tot een verplicht onderdeel van je fietsaccessoires moeten maken. Verbazingwekkend genoeg kiest een groot aantal fietsers er nog steeds niet voor om er een te dragen. Vierenvijftig procent (54%) van de dodelijke ongevallen onder fietsers heeft te maken met het niet dragen van fietshelmen. Het dragen van een helm vermindert het aantal dodelijke verwondingen en ook het aantal niet-dodelijke ongevallen. Hier zijn nog enkele redenen om een helm te dragen.

Helmen beschermen je tegen verwondingen

Het is geen nieuws dat in het geval van een fietsongeluk, het hoofd vaak het eerste is dat gewond raakt. Daarom is het essentieel om te kiezen voor fietshelmen van fashionforcycling.be die je goed passen. Het dragen van de juiste maat van een helm beschermt zowel je hoofd als je hersenen tegen externe en interne schade. Dit is vooral belangrijk in termen van fietsveiligheid voor kinderen omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Als je niet zeker weet of een ongeval tot een verwonding heeft geleid, is het altijd veiliger om medische hulp in te roepen. Bovendien beschermen helmen je tegen slecht weer. Slecht weer is een andere reden om een helm te dragen. Als de fiets je belangrijkste vervoermiddel is, kan het zijn dat je bij ongunstig weer moet rijden. Een helm, vooral een met een vizier, kan je helpen beschermen tegen regen, wind en UV-schade van de zon.

Een goede fietshelm verhoogt de zichtbaarheid

Fietsen kent vele gevaren en een bijzonder gevaarlijke is die van automobilisten. Veel ongelukken gebeuren omdat automobilisten fietsers niet zien. Een fietshelm met reflecterende strips of verlichting kan je veel beter zichtbaar maken voor automobilisten. Dit is van cruciaal belang, vooral bij dageraad en schemering en in tijden van slecht zicht. Een felgekleurde helm is ook een goede keuze voor zichtbaarheid overdag.

Het dragen van een helm is een van de belangrijkste veiligheidsregels voor de fiets. Maar zelfs met een helm kunnen er ongelukken gebeuren. Voorkomen is echter beter dan genezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *