Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid

Waarom is voeding belangrijk

We doen het allemaal en de meeste ook een paar keer per dag, namelijk eten. De een is er meer mee bezig dan de ander maar we weten allemaal dat voeding bij het leven hoort. Door een gezonde voedingspatroon en levensstijl aan te houden, vermint je de kans op ziektes, blijf je op een evenwichtig gewicht en groei je op een gezonde manier. Ieder persoon heeft een ander soort voedingspatroon wat goed voor zich is. Deze verschillen komen door leeftijd, gewicht, lengte, geslacht, energieverbruik en eventuele allergieën. Hierdoor is er niet één voedingspatroon dat goed kan werken voor ieder persoon maar dat het juist zo persoonlijk is.

Welke voeding moet je zeker niet vergeten in je dieet

Er is zoveel verschillende voeding en zeker niet alles is goed voor je. Zo heb je van de ene voedingsstoffen meer nodig dan van het ander. Wanneer je dit niet doet of hebt, dan heb je een ongezond voedingspatroon. Een ongezond voedingspatroon kan weer tot veel klachten lijden. Zorg er dus voor dat je minimaal 2 liter water drinkt, 2 stuks fruit eet, gezonde vetten bij je maaltijden toevoegt, 250 gram groente en koolhydraten elke dag eet. Het is belangrijk dat je varieert met de mogelijkheden.  Daarbij zit er een groot verschil in gezonde vetten en koolhydraten en ongezonde vetten en koolhydraten. Je kan dus nog steeds iets ongezonds eten, zoals een pizza, maar doe dit niet elke dag.

Wat als het niet lukt?

Voeding is dus zeer belangrijk voor ons maar dat hoeft niet gelijk te betekenen dat we gelijk weten wat we moeten doen. Het kan soms lastig zijn om elke voedingsstoffen binnen te krijgen en dit kan verloop van tijd voor klachten zorgen. Wanneer je zelf dus geen idee hebt of je goed bezig bent of vind dat je hulp nodig hebt, kan je altijd een afspraak maken bij een voedingsspecialist of diëtist. Hun kunnen jou helpen naar een gezond voedingspatroon.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *