Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Drie handige tools voor in de keuken

Of je nu je keuken voor de eerste keer instelt of wat versleten items moet vervangen, je keuken gevuld houden met het juiste gereedschap is de eerste stap naar een geweldige maaltijd. Door te investeren in dit keukengerei wordt koken een plezierige en makkelijke activiteit waar je naar uitkijkt. Hier zijn onze onmisbare keukengereedschappen.

Messen

Zonder een goed keukenmes kan het bereiden van voedsel ellendig zijn. Sterker nog, het kan heel het proces van koken, zelfs vervelend maken. Juist door goede keukenproducten, waaronder messen te kopen, krijg je weer zin om je eten met liefde te bereiden.  je gaat overstappen naar een kwaliteits keukenmes, kan je niet niet geloven hoeveel scherper, zwaarder en gemakkelijker het is om te snijden en hakken met het kwaliteitsmes. En aangezien je een koksmes kunt gebruiken voor al je snij behoeften, zal één aankoop van hoge kwaliteit je jarenlang van dienst zijn. Die slagersblokken vol messen zien er leuk uit op je aanrecht, maar je hebt er eigenlijk maar drie nodig: een gekarteld mes, een middelmaat lang koksmes en een schilmesje zijn goede basics. Koop de beste messen die je kan veroorloven, wanneer ze van goede kwaliteit zijn gaan ze namelijk vele jaren mee, en kom je uiteindelijk goedkoper uit.

Snijplanken

Twee snijplanken zijn ideaal, een voor rauw voedsel en een voor gekookt voedsel en producten. Op deze manier kan je kruisbesmetting tijdens het koken voorkomen. Voor rauw voedsel kan je het beste gebruik maken van vaatwasserbestendige kunststof snijplanken. Wat betreft gekookt voedsel en producten, kan je voor een plastic of houten snijplank gaan. Daarbij kan een houten snijplank ook heel mooi dienen als serveerplank.

Slowcooker

Een slowcooker, is het perfecte hulpmiddel voor drukke gezinnen. Je kunt de ingrediënten gemakkelijk voor het werk in de slowcooker gooien en het avondeten is klaar als je thuiskomt. Zorg ervoor dat je een maat koopt die je hele gezin kan voeden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *