Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie Recepten Tips

Waarom iedereen houdt van een goede BBQ

Als je een lekker etentje wil organiseren voor een leuk gezelschap, kan je er altijd voor kiezen om te gaan barbecuen. In de zomermaanden is dit het allerlekkerste om te eten. Je weet zeker dat je met een barbecue de plank niet mis zult slaan, maar waarom is dat zo? En waarom kunnen we als de eerste zonnestraaltjes doorbreken niet wachten om te gaan grillen? 

Buitenlucht

In de zomer is het als het even meezit lekker weer. Dat komt in ons koude kikkerlandje niet zo vaak voor. Als de zon dan eenmaal doorbreekt willen we meteen de barbecue uit de hoes trekken en er mee aan de slag. Aangezien we dus niet zo vaak mooi weer hebben willen wij nóg sneller barbecuen. Het zomerse gevoel kan je natuurlijk het beste vasthouden met een heerlijke barbecue. Ook is er in de zomerdagen langer licht, waardoor je nog langer gezellig in de tuin kunt blijven zitten. 

Voor iedereen wat wils 

Bij een barbecue heb je meerdere gerechtjes en hapjes waar je uit kunt kiezen. Er is dus voor iedereen wat wils. Dit maakt dat mensen in een groot gezelschap zoals een verjaardag of een buurtfeest graag ervoor kiezen om te barbecueën. Zo zul je nooit iets maken wat iemand helemaal niet lekker vindt, omdat er op een barbecue meerdere lekkernijen te vinden zijn. Veel mensen nemen barbecuen erg serieus en kopen dan ook goed kwaliteit vlees bij de slager. Nu is dat zelfs zo makkelijk, want je kan zelfs online vlees kopen.

Niet alleen de heerlijke stukken vlees zoals: worstjes, speklapjes, Wagyu beef, kip spiesjes en spareribs worden tijdens een barbecue gegeten. Want er gaan ook genoeg etenswaren zoals stokbroden, salades en patatjes doorheen.  

Gezelligheid 

Barbecueën is nou eenmaal erg gezellig. En gezelligheid is echt iets Nederlands. Aangezien gezelligheid echt bij het barbecueën hoort is het ook niet gek dat wij Nederlanders dit zo graag doen. Barbecueën is niet zo’n formele manier van eten waardoor je gezellig met elkaar kunt kletsen tijdens het eten en gezellig bij iedereen kunt aanschuiven. 

Ook ben je met het barbecueën niet zo gebonden aan de tijd. Tijdens het barbecueën eet je ook langzamer, dit komt natuurlijk omdat het vlees om en om op de grill wordt gelegd. Zo kun je uren blijven grillen. Vooral in combinatie met heerlijke drankjes kan dit nog lang doorgaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *