Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Een momentje voor jezelf met een heerlijk kopje koffie

Je hebt een druk leven; naast je werk, houd je het huishouden op orde, zorg je ervoor dat de kinderen op tijd op school zijn, houd je je sociale leven bij en heb je ook nog oog voor een gezonde levensstijl. Van belang is echter om ook op regelmatige basis een moment van rust en ontspanning te pakken, een moment om even tot jezelf te komen. Met een heerlijk kopje koffie erbij gaat dit zeker lukken!

Door even een koffiepauze te nemen en te ontspannen, zal je merken dat je vervolgens weer productiever met je dagelijkse taken aan de slag kunt. Zie jouw koffiemoment als een manier om je lichaam en geest even de rust te gunnen. We geven je enkele tips om tijdens het genieten van een kopje koffie even bewust voor jezelf te kiezen. En… we geven je een tip voor een heerlijke koffie die hier zeker bij past!

#1 – Kies voor een kwalitatieve koffie

Vrijwel niets is slechter dan een ‘slappe bak slootwater’. We raden je daarom aan om te investeren in een kwalitatieve koffie. Oriënteer je op verschillende aroma’s en melanges en kom erachter van welke koffie jij het meest geniet. Tip: koop eens een probeerverpakking koffie met verschillende smaken en ontdek welke jij het lekkerst vindt!

#2 – Laat je niet afleiden

Zoek een plekje uit waar je niet wordt afgeleid. Even weg uit die kantoortuin of uit de kamer met spelende kinderen. Zorg er daarnaast voor dat de televisie en de radio uitstaan en leg je telefoon, computer en tablet ook even aan de kant.

#3 – Richt je op je ademhaling

Adem diep in en uit en geniet intens van je koffie. Wees je bewust van het feit dat je even voor jezelf kiest. Wanneer je merkt dat je aandacht afdwaalt, richt je je weer op je ademhaling. Je zal merken dat je helemaal in jezelf op gaat.

#4 – Gebruik je zintuigen

Door je zintuigen te gebruiken, kun je optimaal van je koffiepauze genieten. Hoe ruikt je koffie? Hoe smaakt je koffie? Neem kleine slokken en probeer de smaken en geuren in woorden uit te drukken. Kijk ook eens ín je kopje; wat zie je daar precies? Doe alles met aandacht!

Als je koffie op is, ga je langzaam weer terug naar wat je aan het doen was. Je zal merken dat je met meer focus de draad weer oppakt. Geniet ervan!

Onze tip: Lavazza koffie Als je op zoek met naar een kwalitatieve koffie, raden wij Italiaanse Lavazza koffie aan. De melanges van Lavazza koffie zijn van topkwaliteit en samengesteld uit zowel Arabica koffiebonen als Robusta koffiebonen. Daarnaast biedt Lavazza ook koffiemelanges van 100% Arabica bonen. Voor meer koffiesmaken en merken vind je een groot aanbod bij Koffie Piraat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *