Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid

De beste tips voor je huid

Je huid krijgt gedurende de dag veel te verduren. Invloeden van buiten, zonlicht en make-up hebben allemaal effect op je huid en hoe deze eruit ziet. Dit kan zorgen voor oneffenheden, irritaties of puistjes. Het elke dag verzorgen van je huid is dus belangrijk. We geven je wat tips voor een mooie huid! 

Soorten huidverzorging

Voor de huid is voor bijna alles wel een aparte verzorging te vinden. Zo heeft de huid van je armen en benen andere verzorging nodig dan je gezicht. Dit heeft alles te maken met de dikte van je huid. Voor je armen en benen heeft de verzorging in dat geval vaak een dikkere en voedende structuur dan je gezichtsverzorging. 

Voor je gezicht zijn er ook weer verschillende soorten huidverzorging te vinden. Zo bestaat een standaard gezichtsroutine uit reinigen en verzorgen. Je reinigt de huid van viezigheid en make-up met een milde reiniger. Hierna verzorg je de huid met een fijne crème of olie. Dit is ook verder uit te breiden met bijvoorbeeld een fijne oogcrème of een serum. 

Natuurlijke gezichtsverzorging

Steeds meer mensen willen terug naar de basis qua gezichtsverzorging. Ze merken dat zelfs de milde producten in de winkels veel synthetische ingrediënten bevatten. Zeker voor mensen met een gevoelige huid kan dit vervelend zijn. Voor deze mensen is natuurlijke gezichtsverzorging een goede oplossing. 

Natuurlijke gezichtsverzorging is onder andere vrij van parabenen, siliconen, kleurstoffen, ftalaten en conserveringsmiddelen. Dit zijn vaak de ingrediënten die de huid kunnen irriteren. De natuurlijke gezichtsverzorging is geheel gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en is rijk aan voedende oliën en ingrediënten. 

Natuurlijk en duurzaam

Naast dat natuurlijke gezichtsverzorging dus geheel van ingrediënten van natuurlijke oorsprong gemaakt is, houden ze ook rekening met de natuur op andere manieren. Zo zijn veel producten vegan en dus vrij van dierlijke ingrediënten zoals bijenwas. 

Ook zijn de verpakkingen vaak 100% recyclebaar en kunnen vaak hergebruikt worden. Zo zit een serum in een glazen fles in plaats van plastic en hebben de gezichtsreiniging bars vaak alleen een kartonnen doosje eromheen. 

Veel van de producten zijn ook multifunctioneel inzetbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een blikje pure shea boter aanschaffen. Deze boter is vrij van kleur en geurstoffen en bevat geen synthetische conserveringsmiddelen. Je kunt de boter voor veel dingen gebruiken. Zo kun je je make-up ermee verwijderen, je droge huid mee insmeren, maar ook is de boter geschikt als haarmasker. Ook is hij heel fijn te gebruiken als lippenbalsem. Echt een lifesaver en een veelzijdig inzetbaar product. 

Tip: Helemaalshea.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *