Alles over voeding en gezondheid

Beweging

De juiste voeding en een gezonde levensstijl

Wanneer je een gezondere levensstijl wilt hebben is voeding heel belangrijk. Door de juiste voeding kun je je lichamelijk en mentaal een stuk beter voelen. Ook heeft je lichaam gezonde en gevarieerde voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Als je niet genoeg gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt kun je lichamelijke en mentale klachten ervaren zoals darmproblemen, haaruitval, depressies of angsten. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er dus voor dat er voldoende gezond eten met genoeg variatie in je voeding voorkomt. Je zult je zo een stuk beter voelen.

Zo zorg je voor een gezonde gevarieerde voeding

Zorg ervoor dat je niet te veel zout en suiker gebruikt, dit is niet goed voor je. Eet ook genoeg groente. Het beste is om twee kleuren groente per dag te eten. Bijvoorbeeld rode kool en broccoli. Zo krijg je verschillende vitamines binnen. Let ook op je vetinname, dit mag niet te veel zijn. Drink ook genoeg water en eet genoeg fruit. Het beste zou zijn om elke dag iets uit de schijven van de schijf van 5 te eten. Dus groente en fruit, koolhydraten, eiwitten, zuivel en gezonde vetten. Als je je hieraan houdt zorg je voor een gezonde en gevarieerde voeding. Lichamelijk en mentaal zul je hierdoor veel voordelen ervaren.

Voldoende beweging als aanvulling op je voeding

Naast een gezonde en gevarieerde voeding is voldoende beweging ook belangrijk. Het hoort ook bij een gezonde levensstijl. Je kunt kiezen om te hardlopen. Aan te raden is om het buiten te doen, zo krijg je gelijk wat frisse lucht en het is minder saai dan op de loopband in de sportschool. Je kunt ook gaan trainen. Dit kan thuis maar de sportschool krijgt de voorkeur omdat je zo een trainer bij je hebt die je kunt helpen als het niet lukt. Door voldoende te bewegen zul je je een stuk beter voelen. Je hebt meer energie, je voelt je fitter en je hebt meer zin om dingen te ondernemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *