Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Hoe creëer je zelf een koffiecultuur op kantoor?

Het is een groeiende trend op de werkplek om koffie in verschillende vormen te introduceren. Van ijskoffie tot vers gezette espresso, op werkplekken in het hele land duiken extra mogelijkheden op. Waarom introduceren werkplekken verschillende soorten koffie? Daar zijn meerdere redenen voor, waarvan de meeste draaien om het stimuleren van het werknemers moreel en het verbeteren van de productiviteit. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het introduceren van een koffiecultuur op jouw kantoor. 

Wat is een koffiecultuur?

Koffie wordt wereldwijd in verschillende vormen en met verschillende kwaliteitsniveaus gedronken. Met de komst van koffiespeciaalzaken en ketens als Starbucks hebben we nu veel verschillende soorten koffie tot onze beschikking. Hoewel velen van ons houden van de smaak van lekkere koffie, is de smaak van de koffie die op veel werkplekken beschikbaar is, vooral in cafetaria’s of personeelsruimten, vaak nogal teleurstellend. Dit kan het moeilijk maken om het moreel te verhogen en de productiviteit te verbeteren. Veel werkplekken proberen nu een koffiecultuur en specifieke koffiesoorten te introduceren om het moreel en de productiviteit te verhogen. Hoewel koffie in vele vormen en met veel verschillende toevoegingen wordt gedronken, zijn er specifieke soorten koffie waarvan wordt aangenomen dat ze de productiviteit en het moreel op de werkplek bevorderen. Hieronder bespreken we de voordelen van de koffiecultuur en de koffiesoorten die een positief effect hebben op het personeel, zodat jij deze meteen kunt bestellen bij de koffie groothandel

Waarom is een koffiecultuur belangrijk?

Enkele van de meest voorkomende redenen waarom een koffiecultuur op een kantoor wordt geïntroduceerd, zijn het stimuleren van het moreel van de werknemers, het verbeteren van de productiviteit en het bieden van een sociale uitlaatklep voor werknemers. Omdat werknemers zo’n groot deel van de dag op het werk doorbrengen, kan het voor organisaties belangrijk zijn om manieren te bieden om het moreel van werknemers te verhogen. Of het nu gaat om een gemeenschappelijke ruimte voor werknemers om samen te komen of om het aanbieden van snacks om werknemers te helpen hun energie te behouden, organisaties kunnen het moreel van werknemers ook een boost geven door een koffiecultuur te introduceren. Er wordt aangenomen dat koffie een krachtige productiviteit booster is. Studies hebben aangetoond dat cafeïne door het stimuleren van de hersenfunctie de cognitieve functie kan verbeteren, de focus en aandacht kan vergroten en het vermogen om productief te werken kan vergroten. Aan het eind van de dag willen de meeste mensen zich verbonden voelen met hun collega’s. Een koffiecultuur stelt werknemers in staat om op een persoonlijker niveau met elkaar in contact te komen. Door hiervoor een ruimte aan te bieden kunnen meer sociale contacten tussen collega’s ontstaan. 

Hoe introduceer je een koffiecultuur op kantoor?

Er zijn verschillende manieren waarop je een koffiecultuur op kantoor kunt introduceren. Afhankelijk van je budget en het soort voordelen dat je probeert te halen uit de introductie van koffie in je kantoor, kun je koffiebonen kopen bij een speciale koffie groothandel. Of het nu gaat om een speciale koffiemachine of om een machine die zowel voor koffie als thee wordt gebruikt, jouw organisatie kan wellicht de vruchten plukken van een koffiecultuur door een koffiemachine met verschillende opties te introduceren. Afhankelijk van jouw budget kun je een machine aanschaffen die verschillende soorten koffie zet. Maak ook gebruik van siropen en smaakstoffen als bijvoorbeeld caramel of chocolade. Als je echt de authentieke koffie smaak wilt proeven, kun je koffiebonen kopen die perfect gebrand zijn en geen toegevoegde zoetstoffen nodig hebben.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *