Alles over voeding en gezondheid

Beweging

Welke sport past bij mij?

Dus je hebt eindelijk besloten om dit jaar een sport te beoefenen? Ondanks de motivatie weet je niet wat je moet kiezen. Teamsport of individuele sport? In een club of thuis? Om spieren op te bouwen of af te slanken? Lees verder om erachter te komen wat er bij jou past.

Doel van de sport

Over het algemeen is afvallen de belangrijkste motivatie wanneer mensen beginnen met sporten, of ze nu hun strandlichaam willen voorbereiden of gewoon gezond willen blijven. Je kunt ook een sport kiezen voor plezier. Dit is de reden waarom sportscholen enorm veel activiteiten hebben die niet eens aan lichaamsbeweging doen, zoals RPM (fietsen met een instructeur), body jump (springen op een minitrampoline), piloxen (een mix van boksen, dansen en pilates) of de beroemde zumba. Nogmaals, hardlopen heeft hier zijn plaats: het is de ideale manier om je hoofd leeg te maken en naar buiten te gaan (in een park, in het bos, rond een meer, enz.). Racketsporten zoals squash, padel of tennis zijn ook een leuke manier om aan je conditie te werken. Wie droomt er niet van gebeeldhouwde benen, zichtbare buikspieren of uitpuilende borstspieren? Wanneer je begint, is het essentieel om begeleiding te krijgen van een gecertificeerde trainer, die je zal vertellen hoe je correct kunt bewegen, en die een persoonlijk en progressief programma kan opzetten op basis van je behoeften. Je kunt ook kiezen voor rugby, de ultieme impactsport, die spieren opbouwt op tal van delen van het lichaam: de schouders, armen, rug, billen, buikspieren en benen. Dans is effectief voor het opbouwen van spieren en het verbeteren van uw houding. Sporten gaat niet alleen over emmers zweten of overal heen springen. Het kan ook ter ontspanning zijn. Als je na een lange dag tot rust wilt komen maar toch je lichaamsbouw wilt verbeteren, kies dan voor yoga of pilates: deze twee activiteiten, die relatief vergelijkbaar zijn, vereisen grote concentratie en diepe reflectie over het juiste gebruik van je lichaam. Wandelen combineert met het ontdekken van uw omgeving, is ook uitstekend geschikt om te ontspannen.

Bijzaken

Het is mogelijk om te sporten zonder een gat in uw budget te blazen. Denk aan sporten die bijna gratis zijn (behalve de onmisbare uitrusting die je moet kopen), zoals hardlopen of nordic walking: een goed paar schoenen, korte broek en een T-shirt. Ook thuis sporten doe je met bijna niets: een springtouw, een oefenmat, een optrekstang kom je al ver.

Niets zal je meer motiveren om in beweging te komen dan lid worden van een club. Er is vast wel een organisatie bij jou in de buurt die je in staat stelt om je bij een team aan te sluiten. Clubs zijn ook de beste manier om aan je competitieve geest te werken, omdat ze je in staat stellen deel te nemen aan toernooien, andere teams op te nemen of zelfs in kampioenschappen te spelen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *