Alles over voeding en gezondheid

Inspiratie

Deutz champagne

Als er wat te vieren is drinken we graag champagne. Zeker als er een mijlpaal behaald is zoals een bepaalde leeftijd die gevierd wordt of een promotie op werk, dan is een goede en lekkere champagne meer dan welkom. Een goede optie voor een lekker champagne is Deutz champagne. We gaan je er alles over vertellen! 

Deutz champagne

Deutz champagne is opgericht in Aÿ in Frankrijk en bestaat al sinds 1883. Dit maakt ze een van de oudste leden van het prestigieuze Syndicat des Grandes Marques maakt. De stichters waren 2 Duitse wijnhandelaren. Deutz is toen het dreigde failliet gegaan opgekocht door de firma Louis Roederer. Het huis bezit nu ongeveer 41 hectare aan wijngaarden met een gemiddelde waardering van 97 van de 100 punten. 

De champagnes hebben een bijzondere plek om te rijpen. Ze rijpen namelijk in grote kelders die diep gelegen zijn in de kalkrotsen van Champagne. Het zijn niet zomaar kelders, ze zijn namelijk uitgehouwen in de kalkrotsen. 

De hoogwaardige kwaliteit van de champagne hebben ze te danken aan de technische kennis en de passie voor het maken van de wijn en champagne. Deze kwaliteit is dan ook het visitekaartje van het huis wat ze bij elke fles naleven.

De passie

De passie die het champagnehuis heeft voor het maken van champagne is zeker terug te proeven in de champagne. Het streven naar de perfect champagne begint al bij het selecteren van de druiven. Ze willen natuurlijk alleen de beste druiven en werken al generaties lang samen met dezelfde telers. 

Voor Deutz champagne is geduld het woord wat ze naleven. Door het hebben van geduld, passie en respect brengen ze de mooiste wijnen en champagnes voort. Dit is dan ook waardoor ze de uitmuntende kwaliteit kunnen blijven waarborgen voor elke fles.

De smaak

Het drinken van Deutz champagne is echt een feest. Het is een champagne met een fruitige stijl met een veelzijdig smaakpalet. Een florale neus met aroma’s van toast, marsepein en gerijpte appels en peren komen voorbij. Dit maakt het een prachtige volle champagne is die een zijde structuur heeft. 

De Deutz Brut classic is het visitekaartje van het huis en ook hun meest verkochte champagne. Daarnaast hebben ze nog veel meer soorten champagnes in hun assortiment. De champagne is ideaal als aperitief, maar ook een heerlijke combinatie met wit vlees zoals visgerechten. Ze zijn dan ook te vinden op veel wijnkaarten van Michelin sterrenrestaurants. De uitmuntende kwaliteit wordt dan ook door steeds meer Nederlanders erkent.

Tip: Latelierduchampagne.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *