Alles over voeding en gezondheid

Gezondheid

Richtlijnen voor voeding bij de ziekte van Parkinson

Met de ziekte van Parkinson kan het eten en drinken op den duur moeizamer verlopen. Ook de medicijnen die worden genomen voor de ziekte kunnen klachten met zich meebrengen waardoor gewichtsafname of gewichtstoename kunnen optreden. Het is van belang dat de schijf van vijf wordt gevolgd voor een evenwichtig dieet. Hierdoor worden alle nodige voedingsstoffen opgenomen in het lichaam. Je creëert hiermee de basis van een gezond dieet wat kan helpen bij het verloop van Parkinson. Hiermee kan het gewicht onder controle worden gehouden of worden klachten als obstipatie verminderd. Door de schijf van vijf toe te passen eet je producten die de meeste gezondheidswinst opleveren.

De combinatie van medicatie en voeding

Het meest effectieve medicijn tegen de ziekte van Parkinson is Levodopa. Het kan aan te raden zijn om het dieet enigszins aan te passen wanneer je Levodopa slikt. Eiwitten kunnen namelijk in competitie gaan met het medicijn waardoor de werking van dit medicijn kan afnemen. Er is nog veel onderzoek naar de relevantie van beide. Andere medicijnen of behandelingen kunnen juist weer zorgen voor gewichtstoename doordat ze honger of eetbuien opwekken. Hierdoor ligt een hoog lichaamsgewicht op de loer. Een hoog lichaamsgewicht kan weer leiden tot hart- en vaatziekte of diabetes. Daarom is het verstandig om een goed dieet te volgen bij de ziekte van Parkinson.

 Alle informatie over de ziekte van Parkinson

Wanneer je de diagnose krijgt kan er veel op je afkomen. Je hebt misschien veel vragen of wilt meer informatie. Via de website van Verder Met Parkinson kun je van alles over de ziekte te weten komen. Je leest hier verhalen van andere mensen met de ziekte van Parkinson. Ook lees je alles over voeding, beweging, slapen, behandelingen en hoe het gezin ermee om kan gaan. De website staat vol met handige tips over hoe je prettiger kunt leven met Parkinson. Je wilt het liefste de dingen blijven doen die je leuk vindt. De een gaat beter met de diagnose om dan de ander. Een groot deel hangt af van de support die je van je geliefden om je heen krijgt. Het is ook fijn om verhalen te lezen van andere om hier steun of tips uit te halen. Ook kun je jouw eigen verhaal delen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *