Alles over voeding en gezondheid

Recepten

Old Amsterdam kroketten

Wie op zoek is naar een lekkere, hartige snack om een borrelavondje mee luister bij te zetten, die zou bij uitstek kunnen kiezen voor Old Amsterdam kroketten. Ook voor het opluisteren van een reguliere (en toch ook wel feestelijke) maaltijd zijn deze kaaskroketten zeer geschikt. Waar het geheim van Old Amsterdam kroketten ‘m in zit en waarom deze snacks zo’n geschikte optie vormen? Je leest het in de volgende alinea, waarna we je vervolgens voorzien van diverse adviezen omtrent de bereiding en verhitting.

Waarom kiezen voor Old Amsterdam kroketten?

De beste reden waarom je voor Old Amsterdam kroketten zou kiezen is natuurlijk omdat het hier om bijzonder smaakvolle kroketten gaat. Deze kroketten zijn namelijk tot stand gekomen aan de hand van puur perfectionisme bij de producenten. Als gevolg daarvan proef je in deze kroketten die typische smaak die zo kenmerkend is voor Old Amsterdam kaas. Enerzijds zijn zoetige tinten waar te nemen, terwijl je vrijwel gelijktijdig ook zoute en zelfs licht-pittige toetsen waarneemt. Bovendien zijn deze bijzondere snacks voor nagenoeg iedereen geschikt, ook voor vegetariërs.

Hoe deze en andere kroketten te verhitten?

Jarenlang was het min of meer gebruikelijk om kaaskroketten en vele andere snacks via de frituurpan te verhitten. Tegenwoordig is dat echter al lang niet meer zo gangbaar. Velen hebben nu eerder een voorkeur voor de oven of de airfryer. Dat is ook maar wat logisch, want ovens en airfryers vergen veel minder onderhoud dan de friteuse. Bovendien zijn de airfryer en de oven comfortabeler in het gebruik, en is verhitten met hete lucht in principe gezonder dan met frituurolie, al hangt dat wel mede af van de kwaliteit en de versheid van de olie die je zou gebruiken.

Tips voor bereiding in de oven

Wanneer je ervoor kiest Old Amsterdam kroketten in de oven te verhitten, dan hebben we de volgende adviezen voor je in petto:

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die je op de verpakking van de kroketten ziet staan.
  • Leg, om de kroketten volledig en gelijkmatig te verhitten, de kroketten bij voorkeur op een rooster in het midden van de oven, en dus niet op een bakplaat. 
  • Onder het ovenrooster kun je wel een bakplaat leggen, eventueel met bakpapier. De kruimels die van de kaaskroketten vallen worden dan door de plaat opgevangen. Zo houd je de oven langer schoon.

Bereidingsadviezen voor de airfryer

Heb je een mooie airfryer in huis en wens je daarmee je kroketten klaar te maken voor consumptie, volg dan deze tips:

  • Let goed op wat de ideale temperatuur is waarbij de kroketten verhit moeten worden. Dit staat vermeld op de verpakking.
  • Doe bij het verhitten niet te veel kroketten tegelijk in het mandje. Bij een te vol mandje worden de kroketten namelijk langzamer en simpelweg minder goed verhit.
  • Houd er rekening mee dat het luchtrooster aan de achterkant van de airfryer heet kan worden.
  • Als je het apparaat naderhand wilt schoonmaken, dan kun je dat het best doen als het nog enigszins warm is. Mogelijke vetresten kun je er dan namelijk zeer eenvoudig af vegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *